Mutatjuk, kik lépnek fel a jubileumi Sziget Fesztiválon

Több mint 40 fellépő nevét jelentette be a jövőre harminc éves Sziget Fesztivál. 

2023. december 12., 13:46

Szerző:

2024-ben rendezik a harmincadik Sziget Fesztivált. A jubileumi esemény első körös fellépőit ma jelentették be a szervezők, többek között a Fred Again, Martin Garrix, Sam Smith és Stormzy érkezik az augusztus 7. és 12. között megrendezesére kerülő fesztiválra – írja a Forbes. A jubileumra több meglepetéssel készülnek még a szervezők: az első- és második körös bérletakciók, valamint egy Revolut- együttműködés mellett új bérletkonstrukciókat is bemutattak már a szigetesek: a 21 éves vagy annál fiatalabb látogatók vásárolhatnak még kedvezményes bérleteket.

„Már az idei Sziget alatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mekkorát fejlődött a fesztivál szinte minden téren a 2022-es Szigethez képest, az eddigi early bird jegyeladásokból pedig azt látjuk, hogy hatalmas az érdeklődés a 2024-es fesztiválra” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. „ A mostani bejelentésből pedig, ami egyelőre csak az első csomag, már az is kiderül, hogy jövőre ugyanúgy jelen lesznek majd a Szigeten nagy világsztárok, aktuális előadók és frissen felfedezett, kurrens zenei különlegességek is, így műfajtól függetlenül mindenki kedvére válogathat az erős és izgalmas zenei kínálatból” – kezdte a bejelentést a főszervező, hozzátéve: eddig négy nagyszínpados főfellépő jelzett vissza a meghívásukra, és reményeik szerint már jövő év elején tovább bővül a Nagyszínpad két esti, kiemelt sávjában fellépő headliner szintű világsztárok sora.

(Kiemelt képünkön: Martin Garrix a Kingsland Fesztiválon a RAI-ban. Fotó: PAUL BERGEN / ANP MAG / ANP via AFP)

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.