Brigitte Bardot: Menjetek ti a jó büdös fenébe!

A világhírű színésznő kiakadt a Vadászati Világkiállításon.

2021. október 8., 14:57

Szerző:

 A világhírű színésznő, és állatvédő Brigitte Bardottal Nagy Natália színésznő vette fel a kapcsolatot, és kérdezte meg, hogy mit üzenne a budapesti Vadászati Világkiállítás szervezőinek, írja a Blikk. Az állatvédő aktivista Bardot kézzel írt levélben üzent a hobbivadászoknak:

 „Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!”

Brigitte Bardot nevéhez fűződik több százezer fókabébi megmentése, jelenleg pedig a bonobó csimpánzok megmentésével tölti az idejét aktivistaként.

(Kiemelt kép: a francia kulturális minisztérium által közreadott, dátumozatlan felvétel Brigitte Bardot francia filmszínésznőről Párizsban. Fotó: MTI / EPA / Douglas Kirkland)

2024. június 10., 11:03

A magyar zeneművészet tíz kiemelkedő, harminc év alatti képviselője vehette át tizenhetedik alkalommal a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória elismeréseit május 15-én. Az MVM a szakmai elismerésen túl idén már hárommillió forinttal támogatja az ifjú tehetségeket.