Megszólalt az Ars Sacra fesztivál alapítója az Anyáim története című film letiltásáról

A Citizen Go és más civilek nyomására kellett levenni a leszbikus pár és gyermekük életét bemutató dokumentumfilmet

2021. szeptember 23., 21:11

Szerző:

Csütörtök este Facebook-on osztották meg az Ars Sacra filmfesztivál alapítójának és zsűrielnökének az álláspontját az Anyáim története című film letiltásáról. 

„Nagyon elkeserítő és szomorú, hogy a napi politikát eddig elkerülő Ars Sacra fesztivált a petíciókkal és egyéb fenyegetésekkel sikerült belesodorni a politikába. Akik most elégedetten hátradőltek győzelmük tudatában, azok vesztesek, mert erőszakkal nem lehet sem téríteni sem igét hirdetni. De párbeszédet folytatni sem. Mi, a zsűri, azt gondoltuk, hogy az emberi kapcsolatok érzékeny bemutatása minden ember számára fontos. A dokumentumfilm különösen az a katalizátor, ahol a különböző gondolkodású, világnézetű emberek meghallva egymás véleményét képesek vitázni. Az Ars Sacra filmfesztivál a keresztényi értékek felmutatása mellett a híd szerepét is vállalja, hogy a médiában tematizált diskurzust személyes és emberi relációkban mutassa be. Ahol nem paragrafusokkal, statisztikai adatokkal, hanem embertársaink, felebarátaink küzdelmével találkozhatunk.” – olvasható a bejegyzésben.

A filmet végül a Citizen Go és más civilek nyomására végül vették ki a vetítési programból.

A napokban írtunk arról, hogy levették az Ars Sacra filmfesztivál műsoráról azt a filmet, ami egy leszbikus pár és gyermekük életét mutatja be. A dokumentumfilmet azért kellett levenni, mert többen feljelentették a fesztivált, és petíció indult, hogy vegyék ki a programjukból a filmet. Az eset miatt az alapító tiltakozott, és lemondott a zsűrielnöki tisztségéről.

(Kiemelt kép: Jelenet az Anyáim története című dokumentumfilmből. Forrás: a film hivatalos Facebook-oldala.)