Meghalt Tom Sizemore

61 éves korában elhunyt Tom Sizemore.

2023. március 4., 07:13

Szerző:

61 éves korában elhunyt Tom Sizemore amerikai színész, aki Ryan közlegény megmentése és a Black Hawk Down című filmekben játszott szerepeiről vált híressé – közölte menedzsere.

Sizemore feburár 18-án kapott agyi aneurizmát, amellyel intenzív osztályra került, és azóta kómában volt. Menedzsere, Charles Lago részletezte, hogy a színész a kaliforniai Burbank egyik kórházában halt meg, az utolsó pillanatig mellette volt testvére, Paul és ikerfiai, a 17 éves Jayden és Jagger.

Testvére, Paul Sizemore azt mondta: Mélységesen elszomorít testvérem, Tom elvesztése. Jobban befolyásolta az életemet, mint bárki más, akit ismerek.

Tom Sizemore 1961. november 29-én született Detroitban. A '90-es években vált híressé, gyakran játszott mellékszerepekben keményfiúkat – általában katonákat, rendőröket vagy bűnözőket. További szerepei közé tartozott a Született gyilkosok, a Pearl Harbor és a Heat.

 

Az 1998-as Oscar-díjas Ryan közlegény megmentése című filmben Tom Hanks oldalán a hűséges Horvath őrmesterként szerepelt. Sizemore-t Golden Globe-ra jelölték az 1999-es Tanúvédelem című tévéfilmben való alakításáért. Sizemore összesen több mint 200 sorozatban és filmben szerepelt.
(BBC)

(Kiemelt kép: Tom Sizemore a Pearl Harbor premierjén 2001-ben. Fotó: GEORGE F.LEE / AFP)