Meghalt Milan Kundera

94 éves korában elhunyt Milan Kundera, A lét elviselhetetlen könnyűsége című könyv szerzője – közölte a cseh köztévé.

2023. július 12., 11:32

Szerző:

Elhunyt Milan Kundera cseh származású író, a „Lét elviselhetetlen könnyűsége” című regény szerzője – jelentette szerdán a cseh közszolgálati műsorszolgáltató. 94 éves volt.

Kundera a hétköznapi élet hétköznapi valósága és a magasztos ötletvilág között lebegõ témákat és karaktereket ábrázoló stílusáért kapott elismerést.

A cseh Brno városában született, de 1975-ben Franciaországba emigrált, miután kiközösítették, mert bírálta az 1968-as Csehszlovákia szovjet invázióját.

FILES-CZECH-FRANCE-CULTURE-LITERATURE-KUNDERA-OBIT
(Milan Kundera cseh író sétál egy kávézó mellett Párizs központjában 1975-ben. 94 éves korában elhunyt Milan Kundera cseh író, A lét elviselhetetlen könnyűsége című mű szerzője - közölte Anna Mrazova, a szülővárosában, Brünnben működő Milan Kundera Könyvtár szóvivője 2023. július 12-én. Fotó: AFP)


(Kiemelt képünk: Milan Kundera cseh író sétál egy kávézó mellett Párizs központjában 1975-ben. 94 éves korában elhunyt Milan Kundera cseh író, A lét elviselhetetlen könnyűsége című mű szerzője - közölte Anna Mrazova, a szülővárosában, Brünnben működő Milan Kundera Könyvtár szóvivője 2023. július 12-én. Fotó: AFP)

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

2024. június 24., 16:33

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.