Meghalt Meat Loaf

A Bat Out of Hell sztárja 100 millió albumot adott el világszerte és olyan filmekben szerepelt, mint például a Fight Club.

2022. január 21., 10:39

Szerző:

74 éves korában elhunyt Meat Loaf, akinek nevéhez fűződik többek között a Bat Out Of Hell című, minden idők egyik legkelendőbb albuma. A hírt a sztár Facebook-oldalán erősítette meg családja – közölte a hírt pénteken a BBC.

A híres énekes halálának okát egyelőre ismeretlen, azonban biztosan nem volt hirtelen jellegű, mivel szerettei még időben el tudtak tőle búcsúzni. Az utóbbi időben sokat betegeskedő énekes keveset szerepelt az elmúlt években, és többször is a visszavonulás gondolatával játszott, turnét pedig már egy ideje nem is vállalt.

A dallasi származású énekes eredetileg Marvin Lee Aday néven futott, majd Michael néven vált ismertté. A Bat Out Of Hell – amely Michael Jackson, Whitney Houston és az Eagles albumai mellett máig minden idők 10 legkelendőbb albuma között szerepel – színpadi musicalként is feldolgozásra került.

Emellett az 1970-es évek végén és az 1980-as években számos más albumot is kiadott, melyek közül a Dead Ringer és a Midnight At The Lost And Found a legjelentősebbek. A 90-es években az I'd Do Anything For Love című slágere 1993-ban az Egyesült Királyság legkelendőbb kislemeze volt, és Grammy-díjat is nyert vele.

Zenei karrierje mellett filmekben is szerepelt. A filmvásznon Eddie-t alakította az 1975-ös The Rocky Horror Picture Show című musicalfilmben, ő volt Tiny kidobóember az 1992-es Wayne's Worldben, és Brad Pitt ellenfeleként is feltűnt Robert Paulsenként az 1999-es Fight Clubban.

(Kiemelt kép: Meat Loaf amerikai zenész Berlinben, Németországban 2016. augusztus 31-én. Fotó: Klaus-Dietmar Gabbert / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

 

Tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal tüntette ki a cannes-i filmfesztivál a Top Gun: Maverick című filmje szerdai díszbemutatójára érkezett Tom Cruise-t.

Európa 16 országából közel 200 zsidó fiatal vett részt Budapesten május 13-tól a nemzetközi Chábád mozgalom ifjúsági szervezetének, a CTeen-nek háromnapos, „Sábát Európán át” elnevezésű rendezvényén, melynek házigazdája az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség volt.