Marilyn Monroe mellé fogják temetni Hugh Hefnert

A színésznőnek még egy köszönömöt se rebegett a Playboy első címlapjáért.

2017. szeptember 29., 15:05

Szerző:

A Playboy első címlaplánya, Marilyn Monroe mellett vásárolt magának sírhelyet Hugh Hefner, a magazin szerdán, 91 évesen meghalt alapítója. Hefner még 1992-ben vásárolta meg a Monroe melletti sírhelyet 75 ezer dollárért (19,7 millió forint).

Az 1962-ben elhunyt hollywoodi színésznő és szexszimbólum annak idején 50 dollárt kapott a magazintól a meztelen fotózásért, nem volt se munkája, se pénze. A magazinban megjelent fotók miatt kellemetlenül érezte magát, félt, hogy ártani fognak későbbi karrierjének. A Marilyn: Her Life in Her Own Words (Marilyn élete a saját szavaival) című könyvben a filmcsillag így írt a Playboy-képekről: „Még egy köszönömöt sem kaptam soha azoktól, akik milliókat kerestek a pucér Marilyn-képeken. Nekem kellett megvásárolnom a lap egy példányát, hogy én is lássam őket.”

Hefner sosem találkozott a Van, aki forrón szereti sztárjával, bár azt mondta, egyszer beszéltek telefonon. A milliárdos a Los Angeles Timesnak egyszer elmondta, sok barátja nyugszik a Los Angeles-i Westwood Village Memorial Parkban, többek között Natalie Wood, Dean Martin és Farrah Fawcett. „Hiszek a szimbolikus dolgokban. Az idők végeztéig Marilyn mellett feküdni túl szép ahhoz, hogy kihagyhatnám” – mondta a lapnak.

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.