Ma este feltámad a Dallas

Huszonegy évvel a sorozat vége után ismét feltámad a Dallas - az Egyesült Államokban. Ráadásul két-három hónapon belül az RTL Klub is műsorra tűzi a sorozat új részeit.

2012. június 13., 22:38

Szerző:

A premier kint június 13-án este lesz az USA-ban, ezúttal nem a CBS-en, hanem a TNT-n - írja az

Origo, amely rámutat, sikerült meggyőzni a Dallas előző sorozatának kulcsfiguráit a visszatérésről, így Larry Hagman, Patrick Duffy és Linda Gray is feltűnik az elsősorban fiatalabb generációról szóló folytatásban, melynek terve először 2010 végén került szóba.

A Dallas szereplői között a nemrégiben befejeződött Született feleségek sorozat három mellékszereplője is feltűnik, míg az eredeti gárdából Jockey, Sue Ellen (a magyar verzióban Samantha), Bobby, Ray, Cliff és Lucy megformálói tűnnek fel rövidebb-hosszabb időre. Barbara Bel Geddes, az Ellie-t alakító színésznő 2005-ben elhunyt, így a Ewing-család egykori nem hivatalos feje már nem szerepelhet a sorozatban - írja a

bumm.sk.

A Dallas 1978-tól 1991-ig futott az USA-ban, a kilencvenes években Magyarországon is nagy nézettséggel vetítette a Magyar Televízió. Az Origo úgy tudja, hogy itthon az RTL Klub vetíti majd, de erről nem kaptak hivatalos megerősítést.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.