Lovasi ma 54 éves

Visszavett az állandó rohanásból Lovasi András, s élvezi a vidéki életet, az apaszerepet. A Kiscsillag, valamint a Kispál és a Borz frontembere vasárnap ünnepli 54. születésnapját. 

2021. június 20., 14:58

Szerző:

– A kisfiam, Álmos június 12-én született, mivel csak pár nap van közöttünk, így együtt ünnepeltünk idén. Jobban mondva neki már volt egy kis buli, ahol a feleségem rokonai köszöntötték őt, még egy szép dínós tortát is kapott, nagyon élvezte – mondta a Blikknek Lovasi. – Én nem bánom, hogy rólam elterelődik a figyelem, szerintem ötven fölött elég ötévente szülinapozni, viszont a gyerekeknek ez még nagy esemény. Öröm volt nézni a fiamat, mennyire örül a süteménynek és az ajándékoknak. 

Lovasit nem érdekli a kora, de régóta foglalkoztatja az elmúlás gondolata. – Ez egy érdekes kérdés, főleg mert a zenei világ, amiben élek, a fiatalok műfaja, sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy érdemes-e még ezt csinálni ennyi idősen úgy, hogy közben önazonos maradjon az ember. Azt megtanultam, hogy nyitottnak kell maradni – folytatta. – Emellett persze érzem én is magamon az időbevetettség jeleit, vannak nyavalyáim, néha már fáj itt-ott, például hiába szerettem nagyon futni, annyira rosszak voltak a térdeim, hogy abba kellett hagynom. A test egy idő után már nem csak az örömök forrása. Ettől függetlenül vigyázok magamra, és nem készülök elmenni, mert nagyon mérges lennék, ha nem látnám leérettségizni a fiamat. Nem kérdés, az örömök és a tervek mellett a kisgyerek és a fiatal feleség tartja fiatalon az embert.

Álmos szeptemberben megy óvodába, jelenleg szülei felváltva vannak vele otthon. – Amikor a lányaim születtek, sok mindenről lemaradtam, mert állandóan koncertek voltak. Nagyon örülök, hogy a fiammal ennyit voltam együtt, ragaszkodik is hozzám. Szerencsére a türelmemmel sincs baj, mert tudom, hogy mindenre van idő – magyarázta. – Nemrég kiköltöztünk az erdő mellé, nagy nyugalom van itt. Alig vannak szomszédok, kertészkedünk, virágot ültetünk, és vannak zöldségeink is. Jó visszavonulni egy kicsit, és ilyen háborítatlanul élni, szeretem ezt a falusi környezetet.

A zenész idén két fesztivált is szervez, a Mini- és a rendes Fishing on Orfűt is, emellett pedig már most tele van a naptára. – Hiányoztak a fellépések, de furcsa visszaállni. Nagy terveink vannak az évre, a koncertek mellett szeptemberben jelenik meg az önálló lemezem, amelyet majd színházi jellegű előadások követnek – mondta Lovasi András a Blikknek.

 

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.