Kezdődik a 16. Ördögkatlan Fesztivál

Több mint félezer programot, köztük színházi előadásokat, irodalmi eseményeket, képzőművészeti és családi rendezvényeket, koncerteket kínál augusztus 1-e és 5-e között a 16. Ördögkatlan Fesztivál. 

2023. július 30., 13:52

Szerző:

Bérczes László társigazgató a fesztivált beharangozó pécsi eseményen elmondta: idén a baranyai Nagyharsányban, az ahhoz közeli szoborparkban, Beremenden, a palkonyai Mokos Pincészetnél és a Kisharsányhoz tartozó Vylian szőlőbirtokon tartják meg a rendezvényt, amelyre több mint százezer látogatót várnak – írja a Pécsma. Az Ördögkatlan másik társigazgatója, Kiss Mónika újságírói kérdésre elmondta, hogy a fesztivál programja egy éven át formálódik, és a hagyományok továbbvitele mellett, igyekeznek mindig teret engedni az újdonságoknak is.

A 2023-as ördögkatlan a fiatal előadókra és a független színházra koncentrál. Nem véletlen, hogy díszvendég a Jurányi Ház. Az érdeklődők számos Jurányi-produkcióval találkozhatnak idén, köztük szellemes, fiatalos, szembesítő, személyes, családias előadásokkal. A Magyar Zene Háza birtokba veszi a nagyharsányi református templomot, sőt Beremenden is felbukkan egy nagyszínpaddal. Emellett a fesztivál díszvendége lesz Másik János, az egyik legizgalmasabb, legsokoldalúbb, virtuóz magyar zenész és előadó. További információ a fesztivál honlapján olvasható.

(Kiemelt képünkön: fesztiválózók. Fotó: az ördögkatlan Fesztivál Facebook oldala)

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.