Jótékonysági rendezvényt szerveznek egy pesti színház fennmaradásáért, amelynek a pénze a Sberbankban volt

Bár a járványhelyzetből adódó szabályozások enyhültek, most egy új kihívással áll szemben Budapest egyik befogadó színháza, a Trafó.

2022. május 13., 15:29

Szerző:

A pénzügyeiket bő húsz éve ugyanaz a bank kezelte. A Volksbanknál nyitották meg először a számlájukat majd a bank, amikor tulajdonosváltástn ment keresztül utána is maradtak viszont akkor már a Sberbank ügyfeleinket. A Trafó összes pénzét az orosz banknál tárolták, egy olyan banknál, amelynek működését a múlt héten felfüggesztették – olvasható a Trafó Facebook-oldalán.

 

A Trafó a fennmaradása érdekében jótékonysági koncertet szervez, Töltés címmel május 17-én este 7 órára. – jelentette a HVG.  A Töltés egy jótékonysági koncert lesz: „a jegybevétel teljes összegét arra fordítjuk, hogy tovább üzemelhessen a ház” – írták az eseményről, amelynek ide kattintva érhető el a teljes programja. 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2018. november 14. A Közép-Európa Táncszínház Special Society című táncművének fotóspróbája a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2018. november 14-én. A darabot a szlovák Anton Lachky koreográfiájában november 15-én mutatják be. Fotó: MTI/Mónus Márton)