Irtózatos sor állt a Corvin mozi előtt, de nem jegyért tolongtak, hanem valami egészen másért

2019. január 18., 11:40

Szerző:

Jövő hétfőn kezdődik a Corvin Mozi belső felújítása, kicserélik az összes terem nézőtéri fotelüléseit, a termek kárpitozását, valamint a belső dizájnelemek is megújulnak.

Az 1500 darab szék alapesetben a kukában kötne ki, de a Corvin meghirdette, hogy pénteken délelőtt 10 és 12 óra között ezer forintért kiárusítja őket.

Az opció hatalmas érdeklődést gerjesztett, 11 óra körül orbitális sor állt a mozi előtt, a tömeg vége tudósítónk szerint a Nagykörútig ért. Volt, aki már reggel fél nyolckor felvonult a mozi elé, hogy ki nem maradjon a szórásból.

Egy vidéki társaság 250 széket akart előjegyezni
Fotó: Kökényesi Gábor

Az embereket hatosával engedték be a moziba, egy aspiráns maximum 15 széket tehetett magáévá. De nem most: ma csak a sorszámokat ragasztották fel a lefoglalni kívánt mennyiségre, amelyet az átalakítás megkezdésekor vihetnek el a vevők.

Kollégánk beszélt olyanokkal, akik a klubjukban, kocsmájukban szeretnék majd bemutatni a sajátos hangulatú bútorzatot, mások a nappalijukba szánják a székeket. Egy vidéki társaság 250 fotel akar lefoglalni.

Székfoglaló hatosával
Fotó: Kökényesi Gábor

A hatalmas érdeklődés még Óvári Gyulát, a Budapest Film cégvezetőjét, a mozi vezetőjét is meglepte, ekkora tömegre nem számítottak – mondta tudósítónknak.

A székek 11 óra 25 perckor fogytak el, a Corvin kapuit bezárták. A sor vége ekkor már a metró aluljáróba is belógott.   

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.