Olvastál már éjjel-nappal? Most megteheted!

A megszakítás nélküli csoportos felolvasás országos rekordját készülnek megdönteni a csömöri művelődési házban május 16. és 23. között.

2023. április 21., 18:45

Szerző:

Szívmelengető rekordkísérletre készülnek Csömörön: éjjel-nappal, megszakítások nélküli felolvasással szeretnék olvasásra buzdítani a fiatalokat és fiatal lelkűeket. Éjjel és nappal is olvasni fognak, megállás nélkül. A Csömöri Kulturális Összeesküvés Mozgalom által szervezett, Mesélj, Csömör! Olvass velünk! eseményen a kortárs magyar gyermek- és ifjúsági irodalomból, valamint a bicentenárium kapcsán Petőfi Sándor egyes műveiből tartanak váltott felolvasásokat. 

A megszakítás nélküli csoportos felolvasás országos rekordját május 16-23. között kísérlik meg felállítani. A több száz főt megmozgató rendezvényre önkéntes segítők és felolvasók jelentkezését is várják. Magánszemélyek, de akár egész osztályok vagy munkaközösségek is csatlakozhatnak az olvasásnépszerűsítő kezdeményezéshez

Védnökként Tenki Réka és Csányi Sándor mellett Huszárik Kata színművésznő is az ügy mellé állt. Huszárik Kata csömöri lakos, már évek óta, havi rendszerességgel tart író-olvasó találkozókat Más kép címmel a helyi művelődési házban – írja a kultura.hu.

(Kiemelt képünk forrása: Pixabay)

 

 

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?