Herendi Gábor legújabb vígjátéka ettől lesz különleges: a Valami Amerika receptjét követi

Megjelent Herendi Gábor legújabb, Futni mentem című filmjének első előzetese.

2024. május 30., 16:19

Szerző:

Az ismert magyar rendező, Herendi Gábor újabb filmet forgat, a közvetlen állami támogatás nélkül készülő filmben pedig olyan sztárparádét vonultat fel, ami sokak érdeklődését felkeltheti.

A most megjelenő trailer kapcsán egy közleményt is kiadott a forgalmazó, amelyben így fogalmaznak: Herendi Gábor eddigi hét filmje az elmúlt két évtizedben közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba, ezzel pedig bekerült a legsikeresebb magyar rendezők közé.

Mint írják, a rendszerváltás utáni filmkészítés tíz legnézettebb mozijából négyet Herendi Gábor rendezett, és egyedülálló módon valamennyi alkotását legalább 100 ezer néző látta a mozikban.

Herendi Gábor erre a módszerre esküszik

Úgy tűnik, a rendező a Valami Amerika óta hisz abban, hogy a sok tehetséges színész garancia a sikerre, így ezúttal sem változtat a bevált recepten: a Futni mentem című vígjátékban helyet kapott a legfoglalkoztatottabb színészek zöme.

A rendező a főszerepre a Nemzet Színészét, a Kossuth-díjas Udvaros Dorottyát kérte fel, de mellette ott lesznek napjaink legkedveltebb színészei is, aki számos sikeres mozifilmben és sorozatban is szerepeltek, köztük A mi kis falunkban, a Gólkirályságban, a Valami Amerikában, a Seveledben vagy a Coming Outban. A Futni mentem legnagyobb különlegessége az lesz, hogy ezek a sikeres színészek most együtt láthatóak majd a filmvásznon.

A főbb szereplők Udvaros Dorottya mellett Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter, de feltűnik benne mások mellett Góg Anikó olimpikon és személyi edző is. Csányi Sándor pedig, akit sok rajongó hiányol, 11 év után ezzel a filmmel tér vissza a mozivászonra.

A romantikus vígjáték forgatókönyve szerint Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra.

Emma (Trill Beatrix) a munkában és magánéletben sem találja a helyét. Dorina (Tenki Réka) a család helyett a karrierjére koncentrál. Kata (Lovas Rozi) a két gyerekét neveli és arra vágyik, hogy hosszú évek után a párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét. A futáshoz Vera egy edzőt (Ember Márk) kér fel, akivel korábban Emmának volt már egy kutyás kalandja. A karrierista Dorina a szomszéd kislánnyal kerül barátságba, akit egyedül nevel a rendőrezredes Tamás (Csányi Sándor). Az anya és lányai lehetetlennek tűnő vállalkozása a rokonokat és barátokat is váratlanul éri, Vera azonban nagyon eltökélt.

A film első előzetesét itt lehet megnézni:

 

(Fotó: Vertigo Média/Sághy Tímea)