Visszatért a Valami Amerika a mentők új akcióvideójában

„Ne parázz, sokkolj!” - ezzel a címmel jelentkezett az Országos Mentőszolgálat Alapítvány új oktatóvideója, ahol a defibrillátor használatát mutatják be, újra a népszerű Valami Amerika közegébe helyezve.

2020. október 9., 08:31

Szerző:

A videóban Győrfi Pál,a mentőszolgálat szóvivőjét elrabolják Baláék, a Valami Amerika sztárjai pedig - azon túl, hogy megadják a videó humoros és pörgős hangulatát - segítenek az újraélesztési ismeretek elsajátításában.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjának célja elérni,hogy javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon. Fontosnak tartják, hogy minél több ember tudjon róla, hogy nyilvánosan elérhető defibrillátorok állnak rendelkezésre, amelyek használata laikusok számára is egyszerű. 

 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárást egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.