Harry Potter varázslata a Müpában

2017. december 4., 07:31

Szerző:

Érdekes és varázslatos koncertet ad 2017. december 16-án a Budafoki Dohnányi Zenekar a Művészetek Palotájában. A Harry Potter filmek zeneszerzője, John Williams Harry Potter-szvitjét adja elő a zenekar, hogy a hallgatóságot elrepítse a varázslók mesés világába. A filmekből jól ismert zenét keltik életre, ezért rajongóknak erősen ajánlott program.

Ezt követően Rossini a Varázsbutik című balett következik, amit Rossini zongoraműveinek hangszerelésével Ottorino Respighi állított össze. A történet főszereplői egy játékbolt bábjai, akik zárás után a sötétben éjszakai életet élnek, és ugyanolyan érzelmeket mutatnak, mint az emberek. A táncot a Feledi Project biztosítja a közös produkcióhoz.

Néhány jegy még kapható a premier-előadásra. 

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.