Emmy-díjra jelöltek egy magyar operatőrt

Rév Marcell az HBO egyik legnépszerűbb sorozatán dolgozott.

2021. július 14., 16:03

Szerző:

Emmy-díjra jelölik Rév Marcellt. A magyar származású operatőr az HBO egyik sikersorozatán dolgozott. Kiemelkedő operatőri teljesítménye miatt került fel az esélyesek közé. 2019-ben már volt egy magyar, aki bezsebelte az elismerést. 

Rév Marcell az Eufória című, HBO-n sugárzott sorozatának egyik epizódját forgatta. Munkája miatt most a legfontosabb tévés elismerést kaphatja meg „Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat” kategóriában – írta a Filmhu. Az epizód címe: Trouble Don't Last Always. Az Eufóriát ezenkívül két másik kategóriában – smink és jelmez – is jelölték a díjra. Rév Marcell kategóriájának többi jelöltje a Bridgerton, a Lovecraft Country, a Perry Mason, a Korona, a Mandalorian és Az Esernyő Akadémia egy-egy epizódja

Rév Marcell korábban többek között a Paerno, a Jupiter holdja, a Fehér isten és a Viharsarok cím filmeken dolgozott. Legújabb munkája az Enyedi Ildikó által rendezett, jelenleg Cannes-ban az Arany Pálmáért versenyző, A feleségem története című alkotás. A 73. Emmy-díjakat szeptember 19-én adják át. 2019-ben Gera Marina színésznőt ismerték el a díjjal, ő volt az első magyar, aki Emmy-díjat kapott.

(Kiemelt kép: Rév Marcell. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

 

 

16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.