Újabb magyar bravúr: egy magyar lett a világ legjobb ifjú természetfotósa

Koncz-Bisztricz Tamás első helyen végzett a fiatalok között az orosz nemzetközi Arany Teknős pályázaton.

2021. október 10., 19:47

Szerző:

Idén 15. alkalommal adtak át díjakat a világ egyik legnívósabb természetfotós pályázatán, az orosz Golden Turtle, azaz Arany Teknős pályázaton, amelynek történetében a magyar indulók eddig is szép eredményeket értek el. 2019-ben például a verseny abszolút győztese a felnőtteknél Daróczi Csaba lett, az ifjúsági kategóriát pedig akkor nyerte meg először Koncz-Bisztricz Tamás. Idén Koncz-Bisztricz Tamás ismét első helyen végzett a fiatalok között, de a felnőtt kategóriában is értünk el szépszámban elismerést – írta a Turista csütörtökön. .

Szabó Irma, leánykökörcsines képével lett győztes a Növények varázsa kategóriában. Koncz-Bisztricz Tamás pedig, akitől a tavalyi évhez hasonlóan három alkotást emelt ki a legjobbak közé a zsűri, és az első két helyet be is zsebelte, így ő lett idén is a legjobb ifjú természetfotós a pályázaton. Az első helyezett, drónnal készült felvételén, egy izgalmas kompozíciót láthatunk, amelyen a kontrasztot a befagyott havas vízfelszín és a hattyúk fehér színe, valamint a lihogó (a madarak által fagymentesen tartott vízfelület) sötét színe adja.

Daróczi Csaba fotói is ott vannak a dobogón. A dobogós helyezést elért fotóján levegőért kapkodó törpeharcsák láthatók.  A lenyűgöző és egyben sokkoló fotó egyébként már több kiállításon is látható volt.

 

(Kiemelt kép: TÖRÖKORSZÁG - JÚNIUS 15.: Egy fotós fényképet készít a Suphan-hegy közelében lévő vizes élőhelyen a törökországi Van Ercis kerületében 2021. június 15-én. Fotó: Necmettin Karaca / Anadolu Agency via AFP. A kép csak illusztráció.)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.