Bejelentették az új Star Wars-film címét

A Disney hétfői bejelentése szerint az űreposz új epizódjának címe Star Wars: The Last Jedi (Star Wars: Az utolsó jedi) lesz, és december 15-én mutatják be.

2017. január 24., 06:35

A korábban csak nyolcadik epizódként emlegetett rész a második, amely a sorozat újraindítása, vagyis a 2015-ös Star Wars: Az ébredő Erő után a mozikba kerül.

„Nekünk vannak a legnagyszerűbb rajongóink minden létező galaxisban. Nagyra becsüljük őket, ezért azt akartuk, ők tudják meg először a Skywalker-saga következő részének címét” – írta közleményében a Disney.

A filmet a brit Rian Johnson rendezi, és Leia hercegnő szerepében látható lesz benne a december végén váratlanul elhunyt Carrie Fisher is, akinek a jeleneteit még halála előtt leforgatták.

A cselekményről nem árult el részleteket a filmstúdió, annyi azonban tudható, hogy szerepel a filmben a hetedik epizódban megismert Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver és Lupita Nyong’o is.

A Star Wars: Az ébredő Erő minden idők harmadik legnagyobb bevételű filmje lett, a világ mozipénztárainál mintegy kétmilliárd dollár (577 milliárd forint) értékben váltottak rá jegyet, mióta 2015 decemberében bemutatták.

A Csillagok háborúja univerzumában játszódó Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetet tavaly december 16-án kezdték játszani, azóta világszerte egymilliárd dollár jegybevételt hozott.

(MTI)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.