Az összes szerzőjét kirúgta a National Geographic

Minden főállású szerzőjét elbocsátotta a National Geographic. A tekintélyes magazint ezentúl szerkesztői és szabadúszók állítják össze.

2023. június 29., 13:48

Szerző:

A magazin összesen 19 munkatársától vált meg. A The Washington Post cikke szerint a szerzőket áprilisban tájékoztatták arról, hogy elbocsátások lesznek.

National Geographic szerzői a Twitteren kommentálták elbocsátásukat. Craig Welch, akinek díjnyertes írásai számos alkalommal szerepeltek a címlapon és sürgető környezetvédelmi kérdésekre hívták fel a figyelmet, azt írta: megtiszteltetés volt számára a lap „elképesztő újságíróival” dolgozni az elmúlt öt évben, és fontos, globális történeteket megosztani a világgal.

A 135 éve alapított, 2019 óta a Walt Disney tulajdonában lévő magazinnál az elmúlt időszakban számos munkahelyet szüntettek meg.
A természettel foglalkozó képes magazinnak a nyolcvanas években még 12 millió előfizetője volt az Egyesült Államokban és többmillió világszerte, de 2022 végére számuk kevesebb mint 2 millióra olvadt.

(Kiemelt képünk: a híres amerikai National Geographic magazin kínai kiadását mutatják, miközben helyi lakosok könyveket olvasnak egy sanghaji újságosbódéban, 2003. november 04-én. Fotó: AFP/LIU Jin)

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.