Zelenszkij beismerte, hogy nagy a baj

Az ukrán elnök mindenkit arra kért, hogy terjessze az igazságot az orosz megszállásról. 

2022. július 3., 08:10

Szerző:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy „nagyon nehéz út vezet” a győzelemhez, de az ukránok nem veszíthetik el a hitüket, és veszteségeket kell okozniuk az agresszornak, hogy minden orosz emlékezzen arra, Ukrajnát nem lehet megtörni, írja az Index.

Volodimir Zelenszkij elnök szokásos esti beszédében az ukrán védőket dicsérte, miközben mindenkit felszólított, hogy terjessze az igazságot az orosz-ukrán háborúról. 

„A hátország sok városában most a megnyugvás érzése uralkodik, de a háborúnak még nincs vége, kegyetlensége egyes helyeken fokozódik. Ezért segítsétek a hadsereget, segítsétek az önkénteseket, segítsetek mindenkinek, aki ilyenkor magára maradt” 

– mondta az ukrán  elnök. „Terjesszétek az igazságot a háborúról és a megszállók bűneiről! Bármilyen nehéz is a mai nap, nem szabad elfelejtenünk, hogy lesz holnap is. És a holnapnak maximális hasznot kell hoznia Ukrajnának – mindenki tegyen meg ezért abszolút mindent, amit csak tud” – tette hozzá Zelenszkij. 

(Kiemelt kép: A 2022. március 20-án készült, az ukrán elnökség sajtóosztálya által közzétett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóbeszédet mond Kijevben. Fotó: Az Ukrán Elnökségi Sajtószolgálat / AFP)