Ukrajna a „szervkereskedelemről, a gyermekszex-kereskedelemről és a nácizmusról” volt ismert – mondta Steven Seagal, miután átvette a Barátság érdemrendet

Vlagyimir Putyin Barátság érdemrenddel tüntette ki Steven Seagal színészt, aki miután az orosz elnök a mellkasára tűzte az érdemrendet, meredek kijelentéseket tett. 

2024. június 2., 12:10

Szerző:

Vlagyimir Putyin Barátság érdemrenddel tüntette ki Steven Seagal színészt, aki ezt követően olyan kijelentéseket tett, melyek felrázták a teljes világsajtót. Miután Putyin személyesen tűzte mellkasára az érmet, Seagal meglepő kijelentést tett. Azt mondta, hogy a „különleges hadművelet” előtt Ukrajna az embercsempészetről, a szervkereskedelemről, a kábítószer-kereskedelemről, a gyermekszex-kereskedelemről, a biokémiai hadviselési laboratóriumokról, a fasizmusról és a nácizmusról volt ismert – írta meg az Index.

Steven Seagal meghökketőt alakított

A hollywoodi színészből Vlagyimir Putyin szócsövévé vált Steven Seagal kijelentette, hogy Ukrajna a „szervkereskedelemről, a gyermekszex-kereskedelemről és a nácizmusról” volt ismert – írja a Daily Mail. Az egykori színész akkor jelentette ki mindezt, amikor személyesen az orosz elnöktől vehette át a Barátság érdemrendet.

A Kreml Jekatyerininszkij-termében tartott ünnepségen a 72 éves Seagalt „a nemzetközi kulturális és humanitárius együttműködés fejlesztéséhez való nagy hozzájárulásáért” tüntették ki. Miután Putyin személyesen tűzte mellkasára az érmet, Seagal egy meglepő kijelentést tett.

„A különleges hadművelet előtt Ukrajna az embercsempészetről, a szervkereskedelemről, a kábítószer-kereskedelemről, a gyermekszex-kereskedelemről, a biokémiai hadviselési laboratóriumokról, a fasizmusról és a nácizmusról volt ismert”

– fogalmazott a színész.

Arról is beszélt, hogy mindig próbálják az ukrán népet „az oroszok testvéreivé tenni”, majd felhívta a figyelmet, hogy ez az egész konfliktus nem korlátozódik egyedül a két országra. „Sokan azt mondják, hogy mindezen feltételek miatt egzisztenciális fenyegetéssel nézünk szembe, de valójában az egész világot fenyegeti az a veszély, hogy borzalmasan közel kerül a harmadik világháborúba való belépéshez.”

„Ugyanazzal a szörnyeteggel harcolunk, amely hazugságokkal, dezinformációval és manipulációval próbálja felfalni, meghódítani és irányítani a világot”

– jelentette ki Steven Seagal.

2003 óta ez Seagal egyetlen hivatalos kitüntetése

A Barátság érdemrendet hivatalosan orosz állampolgárok kapják az országok közötti kapcsolatok erősítéséért. Ez az első hivatalos díj, amelyet Seagal 2003 óta kapott, amikor a Félholt (Half Past Dead) című filmben nyújtott szerepéért megkapta a legrosszabb színésznek járó Arany Málna díjat.

Seagal 2016 óta orosz állampolgár. Vlagyimir Putyin azután adott át neki orosz útlevelet, hogy hangosan támogatta a Krím annektálását. Emiatt a következő évben öt évre kitiltották Ukrajnából.

Putyin és Seagal először a harcművészetek iránti közös szeretetük miatt kötődött össze. A 72 éves férfi a „világ legnagyobb vezetőjeként” üdvözölte barátját, és azt állította, hogy Oroszország jövője Putyin vezetésével lesz a legjobb. Utoljára ebben a hónapban látták Putyin közelében, annak ötödik, egymást követő elnöki beiktatásán, az aranyozott Nagy Kreml-palotában.

(Kiemelt képünk: A Szputnyik orosz állami hírügynökség által közreadott fényképen Vlagyimir Putyin orosz elnök Steven Seagal amerikai színésznek a Barátság érdemrenddel tünteti ki a legmagasabb állami kitüntetések átadására rendezett ünnepségen a Kreml Szent Katalin-termében Moszkvában 2024. május 30-án. Fotó: Alexander KAZAKOV / POOL / AFP)