A t.A.T.u énekesnője után Steven Seagal is Putyin támogatójaként vág bele a politikába

Az amerikai színész évek óta Oroszországban él. A pártja indulni kíván a szeptemberi parlamenti választásokon, azt még nem tudni, hogy Seagalnak ebben milyen szerep jut majd.

2021. május 30., 18:48

Szerző:

Az évek óta Oroszországban élő amerikai színész, Steven Seagal egy három párt alkotta szövetség tagja lett a hétvégén. A szóban forgó pártszövetség (Igazságos Oroszország – Patrióták – Az igazságért) Vlagyimir Putyin elnök támogatója – írta a Reuters alapján a 24.hu.

A hétvégén Seagal ünnepélyes keretek közt vette fel a tagságot és a tagkártyát. A pártja indulni kíván a szeptemberi parlamenti választásokon, azt még nem tudni, hogy Seagalnak ebben milyen szerep jut majd. A színész nemrég Oroszországot képviselve repült Venezuelába találkozni az ottani elnökkel, Nicolas Maduroval.  

Julia Volkova pedig, aki a kétezres évek egyik leghíresebb orosz zenekarának, a t.A.T.u.-nak volt az egyik énekesnője, azt jelentette be néhány hete, hogy a szintén Vlagyimir Putyin által vezetett Egységes Oroszország párt színeiben indul a parlamenti választásokon Ivanovóban.

Alekszandr Kynev politikai elemző a Szabad Európa Rádiónak azt mondta Volkova jelölésével kapcsolatban, hogy szerinte egy kísérlet arra, hogy a választások során eltereljék a figyelmet az olyan fontos kérdésekről, mint Alekszej Navanij ellenzéki vezető bebörtönzése.

(Kiemelt kép: Photo by Alexei Druzhinin / Sputnik / Sputnik via AFP)