Videón, ahogy szétlövik az ukránok az orosz páncélozott harckocsit

A felvételen pontosan látszik, hogyan semmisítenek meg egy harckocsit az ukrán katonák egyetlen jól célzott lövéssel.

2022. május 23., 07:47

Szerző:

Rubizsne városának közelében készült a videó, melyen tisztán látszik, hogy az ukrán 24. gépesített dandár egy darabig kivár, majd pedig egyetlen célzott lövéssel megsemmisít egy orosz BRDM–2-es típusú páncélozott felderítő járművet.

Íme a felvétel:

 

Rubizsne városa gyakorlatilag Maiupol sorsára jutott: az oroszok szinte minden épületet szétlőttek, a korábban virágzó település mára már csak romhalmaz. A háborúnak olyan sok civil áldozata van, hogy jelenleg lakóházak udvarait használják temetőként. (Liner)

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: STR / Ukrainian President Administration press-service / AFP)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.