Videón, ahogy a kilencéves kisfiú először ölelheti meg édesapját a Hamász-fogság után

A kilencéves Ohad Mondart október 7-én rabolták el nagyszülei otthonából, nagyapját továbbra is fogva tartják.

2023. november 29., 11:46

Szerző:

A Hamász több mint kétszáz civilt ejtett túszul október 7-én, akikért cserébe az elmúlt napokban palesztin foglyok szabadon bocsátását követelik. A kiszabadult túszok ma már a családjukkal lehetnek több mint ötven napig tartó fogság után. A kilencéves Ohad Mondar egyike volt annak a 13 izraeli túsznak, akiket szabadon engedett a Hamász, miután 4 napos tűzszünetről állapodott meg Izarellel.

Az alábbi videó a Schneider Gyermekgyógyászati Központbn készült, ahol a fiú először láthatta újra az édesapját több mint 6 hétnyi fogság után.

 

Ohad a tanárként és röplabdaedzőként dolgozó anyukájával együtt épp a nagymamáját, Ruthit látogatta meg október 7-én, amikor rájuk rontottak a terroristák – írta a HVG. Velük együtt esett fogságba Ohad nagypapája is, őt azonban egyelőre nem engedték el a Hamász fogságából.

Izrael az aktuális tűzszüneti megállapodás értelmében szombaton további 42 fogoly szabadon bocsátására készül, és már korábban közölte, hogy a Hamász által elengedett minden egyes túszért három fogoly szabadon bocsátását vállalta.

(Kiemelt kép: az október 7-i támadás során elrabolt és a Hamász terrorszervezet által fogva tartott túszok arcképei. Forrás: AFP)