Újabb felvétel került elő az eltűnt teniszezőről

Egy videót és egy képet osztottak meg.

2021. december 19., 16:38

Szerző:

Qingqing Chen, a kínai állami tulajdonú Global Times riportere egy olyan videót tweetelt, amelyen Peng Shuai látszólag a kínai kosárlabdázóval, Yao Minggel beszélget. Chen azt állítja, a videót egy „barátja” küldte neki, és hogy a felvétel egy sanghaji rendezvényen készült – írja a Danas.

Chen egy fotót is közzétett, amelyen Peng Yaóval és két másik kínai sportolóval – az olimpiai bajnok vitorlázás, Xu Lijiával és a visszavonult asztaliteniszezővel, Wang Liqinnel – pózol.

Peng november elején azt állította az interneten, hogy viszonya volt Csang Gaoli volt miniszterelnök-helyettessel, aki megerőszakolta őt. A sportoló ezt követően eltűnt a nyilvánosság elől. Peng eltűnése óta a Tenisz Világszövetség (WTA) átlátható vizsgálatot követel a teniszező állításaival kapcsolatban. November óta több képet és felvételt is közöltek Pengről, viszont ezek többségében a kínai állami médiához köthetők.

(Kiemelt kép: kép vasárnap közzétett videoklipekből, amelyeken állítólag a teniszcsillag Peng Shuai látható, amint autogramot osztogat labdákat a gyerekeknek a pekingi Junior Tennis Challenger döntő megnyitó ünnepségén 2021. november 21-én, vasárnap reggel. Fotó: EyePress News / EyePress via AFP)

 

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.