Videó: agyonlőtte a sorozóbiztost egy mozgósított férfi Oroszországban

A Guardian moszkvai tudósítója szerint a körzeti sorozóbiztos belehalt a lövés okozta sérülésbe.

2022. szeptember 26., 08:04

Szerző:

Videón látszik, ahogy egy újonnan besorozott férfi a toborzóirodában lőtte agyon az azért felelős tisztet, a szibériai Irkutszk régió Úszty-Ilimszk városában, Oroszországban. A Guardian moszkvai tudósítója, Andrew Roth azt írja, a férfi egy lőfegyvert rántott elő, majd nagy riadalmat keltve a sorozótisztre célzott, és agyon is lőtte azt.

A helyi média információi szerint a tiszt belehalt sérüléseibe.

Ez nem az egyetlen probléma, amibe a Vlagyimir Putyin által szeptember 21-én elrendelt oroszországi mozgósítás beleütközött. Vasárnap folyamán a feszültségek a tetőfokra hágtak a dagesztáni autonóm területen is, ahol az asszonyok és besorozandó férfiak a mozgósítást biztosító rendőrökre támadtak, éles lőszerrel a levegőbe lőve kellett feloszlatni őket.

Omszkban eközben szombaton verekedésbe keveredtek a besorozottak és a rendőrök. A nagyobb városokban a hirtelen és szervezetlennek tűnő tömeges ukrajnai háborús mozgósítást nagy tüntetések kísérték, Moszkvában ezeket a karhatalom brutális eszközökkel oszlatta fel.

(Kiemelt kép forrása: Képkivágás az irkutszki, helyi média videójából)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.