Oroszország két vezető törvényhozója is kritizálta a részleges mozgósítást

Két orosz vezető törvényhozó is kritizálta a részleges mozgósítást, ugyanis azt hibásan viszik végbe.

2022. szeptember 25., 21:28

Szerző:

Oroszország két vezető törvényhozója is kritizálta Vlagyimir Putyin elnök részleges mozgósítását, amely elmondásuk szerint jogosan kapta a negatív visszhangot – írta a CNN.

Valentyina Matvijenko, az orosz Föderációs Tanács elnöke vasárnap azt mondta, hogy több olyan jelentést látott, hogy valakit annak ellenére besoroztak, hogy nem is volt a listán. „Véleményem szerint a társadalomban tapasztalható kemény reakció kiérdemelt” – írta a Telegramon közzétett bejegyzésében. Az oroszországi regionális kormányzókhoz intézett közvetlen megszólításában Matvijenko közölte, hogy teljes mértékben felelősek a mozgósító kampányok lebonyolításáért „Biztosítaniuk kell a részleges mozgósítás végrehajtását a meghirdetett kritériumok teljes és abszolút betartásával, semmilyen hiba sem megengedett!” – tette hozzá.

Vjacseszlav Volodin, az orosz parlament alsóházának, az Állami Dumának az elnöke szintén aggodalmát fejezte ki vasárnap egy Telegramon közzétett bejegyzésében. „Fontos, hogy a részleges mozgósítás a törvényeknek megfelelően történjenek” – mondta Volodin, hozzátéve, hogy „fellebbezések érkeznek”.

(Kiemelt kép: Egy rendőr a sisakján a Z betűvel Szentpéterváron 2022. szeptember 24-én. Fotó: AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.