Fegyverrel oszlatták a rendőrök a mozgósítás ellen tüntetőket

Oroszországhoz tartozó Dagesztánban lezárták az egyik autópályát, hogy megakadályozzák a helyi férfiak besorozását. A rendőrség, hogy oszlassa a részleges mozgosítás ellen tüntető tömeget a levegőbe lőttek.

2022. szeptember 25., 16:00

Szerző:

Az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban a részleges mozgósítás ellen tüntető falusiak vasárnap lezárták a Haszavjurtot Mahacskalával összekötő autópályát. Az egyik faluból 110 katonakorú férfit hívtak be, amit a helyik ezzel az akcióval szerettek volna megakadályozni – írta a 444.

A rendőrség viszont Kalasnyikovokkal lőttek a levegőbe, hogy eloszlassák az autópályán levő tömeget. Az esetről videó is készült:

Már több mint kétezer tüntetőt vettek őrizetbe Oroszországban

Az OVD-Info független megfigyelőcsoport szerint Oroszország-szerte összesen több mint 2000 embert vettek őrizetbe, akik Vlagyimir Putyin elnök részleges mozgósítása ellen tiltakoztak. Csak szombaton 33 városban 798 embert vettek őrizetbe összesen.

(Kiemelt képünk pillanatkép. Forrás: Youtube)

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.