Videó: brutális csapást mértek a HIMARS-ok, 100 ember meghalt

Az ukrán haderő Melitopolban hajtott végre rakétatámadást az oroszok ellen. 

2022. augusztus 8., 09:58

Szerző:

Vasárnap éjjel az ukrán hadsereg nyugatról beszerzett HIMARS rakéta-sorozatvetői Melitopolban hajtottak végre rakétatámadást az oroszok ellen – közölte Ivan Fedorov, Melitopol polgármestere, aki több videót is közzétette a rakéták indításáról, írja az Index. 

A támadást olyan, a városban lévő ipari létesítmények ellen hajtották végre, amelyekben ideiglenes laktanyákat alakítottak ki az oroszok erők. Fedorov szerint több mint 100 orosz katona meghalt és számos katonai eszköz megsemmisült a csapás során. A város polgármestere szerint ez volt az ukrán erők egyik legsikeresebb támadása a Himarsokkal. 

Ivan Fedorov végül arra is kitért, hogy „az ellenséges légvédelem gyengülése” megteremti a feltételeket egy sikeres ellentámadás végrehajtásához Melitopol térségében, írja az lap. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Az amerikai tengerészgyalogság a HIMARS rakétarendszer használata közben Camp Pendletonban. Fotó: US Marine Corps Lance CPL. Seth Maggard)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.