Vegyi katasztrófa a japán szuperexpresszen, egy gyermek is megsérült

Négy ember, köztük egy gyermek is égési sérüléseket szenvedett egy Sinkanszen szuperexpressz vonaton Japánban. Egyelőre azonosítatlan vegyianyag okozta a sérüléseket.

 

2023. október 9., 17:09

Szerző:

Helyi idő szerint déltájban a Hajabusza 52-es számú szerelvény egyik utasa riasztotta a hatóságokat, hogy több utas égési sérüléseket szenvedett, miután hozzáértek valamilyen ismeretlen vegyianyaghoz a vonaton – idézi a japán illetékes hatóság közleményét az infostart.hu.

A szerelvény fedélzeti veszélyjelző rendszere azonnal aktiválódott, a vonat utasait pedig a következő megállónál leszállították, a sérülteket kórházba vitték és ellátták. Miután meglátták, hogy a vonatból füst árad a személyzet tagjai átkutatták a szerelvényt. A füst a vonat ajtajának közelébe helyezett táskából eredt.

A rendőrség kihallgatta a táska tulajdonosát, de további információt egyelőre nem hozott nyilvánosságra.

Az egyik utasnak az 1995-ben a tokiói metróban elkövetett terrortámadás jutott eszébe a történtekről, amikor japán szélsőségesek szarin gázzal támadták meg a tokiói metrót, és legkevesebb 14 embert megöltek és több ezer ember megsebesült.

(Kiemelt kép: a tokiói vasútállomáson a Sinkansen szuperexpressz. Fotó: ZYLBERYNG Didier / hemis.fr via AFP)

Franciaország szankciókat fontolgat a ciszjordániai palesztinok elleni erőszakért felelős zsidó telepesek ellen, és a francia diplomácia vezetője fel fogja vetni a kérdést európai szinten a hétfői brüsszeli EU-külügyminiszteri találkozón – közölte a tárca csütörtökön.

Washington démonizálja Moszkvát, sajnálatos, hogy Joe Biden amerikai elnök azt állította, hogy Ukrajna veresége esetén fegyveres összecsapás alakulhat ki Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön.