Ukrán belügyminiszter: az oroszok oroszokra lőnek

Anton Herascsenko Twitteren tett közzé egy posztot, amelyben arról írt, hogy a kijevi bombázásnak orosz áldozata is volt.

2022. június 26., 13:23

Szerző:

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében. Anton Herascsenko, Ukrajna belügyminisztere Twitteren tett közzé egy posztot, amiben részletezte, hogy a támadás helyszínén van.

A támadás helyszínén az ukrán mentőcsapatok egy nőt mentettek ki a romok közül, akiről kiderült, hogy orosz állampolgár. A nőt elszállították a helyi kórházba. A belügyminiszter hozzátette: az oroszok már oroszokra is lőnek.

(Kiemelt kép: Ukrán mentőegységek dolgoznak egy orosz rakéta által eltalált lakóépület előtt Kijevben 2022. június 26-án. Fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)

 

A Wagner orosz biztonsági magánvállalkozás négy zsoldosának megöléséről számolt be hétfőn este egy dzsihadista szervezet, amely az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges. A közleményt hitelesnek ítélte meg a szélsőségesek internetes kommunikációját nyomon követő SITE amerikai hírszerzési csoport.

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a Donald Trump házánál tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.