Ukrajna: Színtiszta hazugság, hogy 180 külföldit ölt volna meg az orosz rakétázás

Az ukrán védelmi minisztérium nem is tud egyelőre külföldi áldozatokról.

2022. március 13., 20:27

Szerző:

Ukrajna reagált Oroszország állításaira, miszerint a javorivi katonai támaszpontra mért csapás során akár 180 külföldi zsoldost is megölt, és „színtiszta orosz propagandának” nevezte azt – közölte Markijjan Lubkivszkij, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője a CNN-nel.

„Ez nem az igazság. Tiszta orosz propaganda” – mondta Lubkivszkij a CNN-nek küldött üzenetében, továbbá elmondta, hogy a javorivi katonai támaszponton meghaltak között még nincsenek megerősítetten külföldiek.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az orosz védelmi minisztérium szóvivője korábban azt mondta, hogy a javorivi létesítményt külföldi országok által szállított katonai felszerelések tárolására használták. A szóvivő szerint akár 180 „külföldi zsoldost” és „nagy mennyiségű” fegyvert semmisítettek meg. A védelmi minisztérium közölte, hogy folytatni fogja a „külföldi zsoldosok” (valószínűsíthetően önkéntes harcosok) elleni támadásokat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Andrea Carrubba / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency / AFP)

Tegnap 20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

Tegnap 20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Tegnap 19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.