E-pénzzel akarja sakkban tartani az ukrán családokat a kormány

Új fizetőeszközre térnének át. 

2021. augusztus 8., 21:38

Szerző:

Nehezen nyomon követhető, hogy mire költik az ukrán kormánytól kapott támogatást a családok, ezért az Ukrán Nemzeti Bank új fizetőeszközre, az úgynevezett E-hrivnyára készül áttérni – írta az ukrán rbc. A digitális fizetőeszközt a rezsitámogatás és egyéb szociális juttatások terén fogják használni. Hogy, mikor vetik be az új fizetőeszközt, egyelőre nem tudni. 

Olekszandr Bornyakov, a pénzügyi tárca IT-fejlesztésekkel foglalkozó helyettes vezetője szerint az E-hrivnyában történő elszámolás megkönnyíti annak ellenőrzését, hogy mire költik el az emberek az állami segélyeket. A tárca helyettes vezetője a döntést azzal indokolta, lehetetlenség nyomon követni, hogy a lakosság, hogyan használja fel a papírpénzben kapott támogatásokat, az E-hrivnyás elszámolással azonban célirányosan lehet szabályozni a pénz útját.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: pixabay.com)

 

Ukrajna megkezdte a Harpoon hajóelhárító rakéták átvételét Dániából és önjáró ágyúk átvételét az Egyesült Államokból – közölte szombaton Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, aki szerint a fegyverek az orosz invázió ellen harcoló erőket fogják erősíteni.

Kuba, Venezuela és Bolívia vezetői pénteken tiltakozásul alternatív csúcstalálkozót tartottak Havannában, mivel ezeket az országokat nem hívták meg az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) júniusi csúcstalálkozójára – jelentette a Reuters brit és a francia AFP hírügynökség.