Egy focimeccsen rágott be Ukrajna, meg akarja akadályozni azt

Oroszország válogatottja Bosznia-Hercegovinával játszana edzőmérkőzést, Ukrajna futballszövetsége a FIFA-hoz fordult az ügyben, annak elhalasztását szeretné elérni.

2022. szeptember 11., 14:16

Szerző:

Ukrajna futballszövetsége felszólította a sportág nemzetközi (FIFA) és európai szövetségét (UEFA), hogy akadályozzák meg az orosz-bosnyák edzőmérkőzést, amelyet Szentpéterváron terveznek megrendezni november 19-én, egy nappal a katari világbajnokság kezdete előtt.

Az ukrán szervezet - honlapjának híre szerint - egyúttal külön levélben a meccs törlésére hívta fel Bosznia-Hercegovina labdarúgó-szövetségét, amelyet magában az ex-jugoszláv tagországban is sokan élesen bíráltak a barátságos mérkőzés lekötéséért.

A világbajnokságra a bosnyákok nem jutottak ki, az oroszok pedig nem vehetnek részt rajta, mert februárban a FIFA és az UEFA is eltiltotta őket az ukrajnai háború miatt. Így a selejtezőben hiába értek el pótkvalifikációra jogosító helyezést, azon már nem indulhattak el.

Az orosz válogatott legutóbb tavaly novemberben játszott mérkőzést, amikor 1-0-ra kikapott Horvátország vendégeként világbajnoki selejtezőn. Legközelebb szeptember 24-én Kirgizisztánban, majd novemberben - szintén idegenben - a vb-résztvevő Iránnal vív barátságos mérkőzést.

(Kiemelt kép: Ukrajna javára játszották a Borussia Dotrmund és a Mönchengladbach barátságos mérkőzését, ahol a szukrolók is kifejezték Ukrajna iránti szolidaritásukat. Fotó: firo Sportphoto / Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

20:11

Átkutatták az orosz hatóságok szerdán Szergej Spilkin független választási matematikus moszkvai lakását, és hasonlóképpen jártak el a Golosz választásmegfigyelő csoport több tagjával Oroszország több városában.