Újabb ukrán katonák tértek haza orosz fogságból

Újabb fogolycserét hajtott végre Ukrajna és Oroszország, amelynek köszönhetően huszonkét ukrán katona térhetett haza – közölte Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője a Telegram-csatornáján hétfőn.

2023. augusztus 7., 19:48

Szerző:

Az Unian állami hírügynökség beszámolója szerint Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője azt közölte, hogy a kiszabadított katonák közül két tiszt is van. A harcosok a front különböző pontjain estek orosz fogságba. Jermak közlése szerint mindannyian azonnali orvosi és pszichológiai ellátásban részesülnek – írja a KISZó

Kijev azt nem közölte, hogy cserébe hány katonát adtak vissza az oroszoknak Az ukrán parlament emberi jogi biztosának hivatala közölte, hogy ez volt negyvennyolcadik fogolycsere az orosz-ukrán háború kezdete óta. A jelentés szerint eddig 2598 ukrán katona kapta vissza a szabadságát.

(Kiemelt képünkön: Az ukrán elnöki kabinetfőnök, Andrij Jermak által 2023. május 6-án készített és közzétett fényképen állítólag egy kiszabadult ukrán fogoly beszél egy mobiltelefonon a cserét követően egy ismeretlen ukrajnai helyszínen.Fotó: Handout / Andriy Yermak ukrán elnöki kabinetfőnök / AFP)