Úgy adogatja el a Tesla részvényeit Elon Musk, mintha nem lenne holnap

A Twitter szava szent!

2021. december 14., 10:13

Szerző:

Elon Musk, a Tesla alapító-vezérigazgatója hétfőn újabb Tesla részvénycsomagot adott el, ezúttal 906,5 millió dollár értékben.

Musk a november elején a Twitteren tartott szavazás eredményének megfelelően a tulajdonában lévő részvények 10 százalékát értékesíti, nagyjából 21 milliárd dollár értékben.

Az üzletember a hétfőn eladott újabb 934 ezer 91 részvénnyel együtt már mintegy 13 milliárd dollár értékű Tesla-tulajdonrészt értékesített.

A Twitteren tartott szavazást megelőzően Elon Musk volt a Tesla legnagyobb részvényese 17 százalékos pakettel, amelynek értéke 200 milliárd dollár körüli. A részesedésből beígért 10 százaléknyi hányad eladása – amely csaknem 17 millió részvénynek felel meg –, 21 milliárd dollár körüli bevételt hozhat. Ahhoz, hogy ezt a tervet sikerüljön elérnie a vállalatalapítónak, még mintegy 6 millió Tesla-részvényt kell eladnia.

Az idén 50 éves Elon Musk a világ egyik leggazdagabb embere, többek között a Tesla Motors és a SpaceX vállalatok alapítója. Musk 2004-ben beszállt az egy évvel korábban alapított Tesla Motors autógyártó startupba, amelynek főrészvényese és elnöke lett. A Tesla a piaci tőkeértéke alapján a világ legnagyobb autógyára lett, értékesebb, mint a Ford és a General Motors együttesen.

Elon Musk a Forbers magazin naponta frissülő leggazdagabb embereinek a listáján kedden az első volt, vagyona 253,8 milliárd dollárt tett ki, 11,7 milliárd dollárral (4,39 százalékkal) csökkent egyetlen nap alatt.

(Kiemelt képünk: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. MTI/EPA/Alexander Becher)

17:23

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danyilov és Volodimir Zelenszkij is arról beszéltek a közösségi médiában, hogy Ukrajna nyugati partnerei a nyugati tankok után F16-os vadászrepülőgépek Ukrajnába szállításáról hozhatnak döntést.