Tragikus baleset történt az amszterdami reptéren: hajtómű szippantott be egy embert

Elképzelhetetlennek tűnő baleset történt az amszterdami repülőtéren.

2024. május 30., 17:00

Szerző:

Az amszterdami repülőtér megrázó baleset helyszínévé vált május 29-én: egy férfit beszippantott egy éppen működésben lévő hajtómű, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – tájékoztatott a Sky News.

A rendőrség szóvivője a sajtó megkereséseire válaszolva arról számolt be, hogy egy ember meghalt az amszterdami Schiphol repülőtéren, miután beszorult egy működésben lévő repülőgép hajtóművébe.

A balesetben a holland KLM légitársaság egyik Embraer 190 típusú repülőgépe érintett, amely Hollandiából éppen a dániai Billundba tartott volna. Mint kiderült, a KL1341-es járatnak már korábban el kellett volna indulnia, de a földi kiszolgáló személyzet, és a repülőgép személyzete is értetlenül áll a történtek előtt.

Az incidens idején már a gép személyzete és az utasok is a fedélzeten tartózkodtak. A balesetről délután 3 óra körül érkezett bejelentés, és bár a mentőszolgálat munkatársai azonnal a helyszínre indultak, a szerencsétlenül járt férfin már nem tudtak segíteni.

A halálos baleset a szemtanúkat is megrázta

Mint az a beszámolókból kiderült, az utasok közül többen is sokkot kaptak a történtek után, őket a repülőtér személyzete és a mentők igyekeztek ellátni.

A KLM légitársaság nem sokkal az eset után egy közleményt adtak ki, amelyben így fogalmaztak:

Jelenleg gondoskodunk azokról az utasokról és alkalmazottakról, akik szemtanúi voltak a Schipholban történt incidensnek.

Mint írták, a körülményeket egyelőre vizsgálják, mivel nem tisztázott, hogy a férfit hogyan szippanthatta be a hajtómű. Egyesek szerint a gépnek már nem lett volna szabad a kifutón tartózkodnia, ám ezt hivatalos források egyelőre nem erősítették meg.

A holland sajtó szerint nem zárható ki az öngyilkosság sem, de erről egyelőre túl korai lenne nyilatkozni, mivel a vizsgálatok még zajlanak.

A Schiphol repülőtér az X-en (volt Twitteren) is tájékoztatta a nyilvánosságot, „borzalmasnak” minősítve az esetet. Együttérzésüket fejezték ki a férfi hozzátartozóinak, és leszögezték, hogy minden lehetséges módon segítik a szemtanúkat és a személyzetet is.

Elmondták, hogy az utasok és a személyzet is biztonságosan elhagyta a fedélzetet, és bár ezt sokan meglepőnek találták, de a Schiphol repülőtér weboldala szerint később egy másik repülőgéppel a billundi járatot is elindították.

(Fotó: Pixabay)