A Wizz Air Dubajba tartó járatának váratlan okból kellett visszatérnie Budapestre

Már félúton járt a Wizz Air Dubajba tartó járata, amikor visszairányították Budapestre.

2024. május 28., 16:42

Szerző:

A Wizz Air W62497-es járata már Törökország felett járt, amikor visszahívták a felszállási helyére, Budapestre – tudta meg az Index.

Hogy erre miért volt szükség, arra sokáig nem derült fény, mivel azonban ugyanez a gép indult volna vissza Dubajból Budapestre, így a hétfő esti, W62498-es járatot is törölték.

A repülő 17:24-kor már landolt is Budapesten, ám mivel a Dubajból induló járatot egyéb módon sem helyettesítették, 250 ember rekedt az Egyesült Arab Emírségekben.

A Wizz Air sokáig nem reagált

Bár a légitársaság sokáig nem tájékoztatta sem az utasokat, sem a sajtót, órákkal később kiderült, hogy miért volt indokolt a gép visszafordítása. Az Index megkeresésére adott válaszukban így fogalmaztak:

A Wizz Air május 27-én Budapestről Dubajba tartó járata technikai probléma miatt visszafordult az induló repülőtérre. A hiba kivizsgálását és a szükséges javításokat a Wizz Air szakemberei azonnal megkezdték.

Azt is hozzátették, hogy az érintett utasoknak szállást is biztosítottak, amennyiben ezt igényelték, ezen kívül ingyenes átfoglalást, valamint a 100%-os pénzvisszafizetést is felajánlották nekik, de akár azt a lehetőséget is választhatták, hogy a viteldíj 120%-át igénylik vissza WIZZ-kredit formájában.

A Wizz Air SMS-ben is tájékoztatta az utasokat, és elnézést kértek az okozott kellemetlenségért. Ugyanakkor kiemelték, hogy minden esetben az utasok és a személyzet biztonsága a legfontosabb, ezért a szokásos protokolltól nem tekintenek el azokban az esetekben, ahol fennáll egy komolyabb probléma lehetősége.

Az utasok közül többeket is egy ötcsillagos szállodában szállásoltak el, ma pedig biztosították számukra, hogy eljuthassanak eredeti úti céljukhoz.

(Fotó: Pixabay)

14:34

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.