Toszkánai elit vitorlásversenyen indult Habony Árpád

A hajót nem vette meg, bérleti díja 3,2 millió forint hetente, a válogatott magyar legénység is szép summa lehet, de cserébe millliárdosok, művészek és modellek társaságában szelheti a habokat a Tirrén-tengeren.

2021. június 8., 18:52

Szerző:

Több mint 130 millió forintos hajót kormányzott, legénységét pedig a magyar vitorlázás krémjéből állította össze Habony Árpád, aki elindult a The Nations League 2021 – Swan Tuscany Challenge versenyen, amely május 26-án rajtolt el a Tirrén-tengeren – írja az index. 

Az üzletember nem megvásárolta, csak bérelte a hajót, amely így is 3,2 millió forintnak megfelelő euróba kerül egy hétre, de az árat csak tovább emelte a legénység összetétele, akik a balatoni sportközösség elitje volt. A fedélzeten volt a magyar válogatott több jelenlegi és korábbi tagja, például Kelemen Tamás, D'Ablini András és Majthényi Mátyás is – olvasható a lapban.

A négynapos versenyt az úgynevezett Swan One Design luxushajóosztályok számára szervezték.

Elindult a versenyen az olasz textilipar egyik vezető családjának tagja, Giacomo Loro Piana, de a közel 150 éves Warburtons brit nagyvállalat egyik tulajdonosa is jelen van.

A vitorlázásért rajongó svájci tenor, August Schram és az orosz modell és színésznő, Daria Strokous is felbukkan a versenyen indulók között.

Izgalmas név a hajókormányosok listáján Dmitrij Ribolovlev, az AS Monaco futballklub elnöke. Az orosz milliárdos az offshore cégek ügyeit kiteregető Panama-iratokban, illetve az úgynevezett Football Leaks-botrányban is megégette magát, de az ő nevéhez köthető minden idők egyik legdrágább vagyonmegosztási pere is.

Ilyen előkelő mezőnyben indult Habony Árpád válogatott csapatával.

(Kiemelt kép: Habony Árpád a Századvég Alapítvány, a Széll Kálmán Alapítvány és a Heti Válasz Kiadó A magyar modell az átalakuló Európában című közös konferenciáján, a budapesti Larus Rendezvényközpontban, 2013. május 30-án. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.