Törölték azt a repülőjáratot, amelynek indítását három hete Szijjártó Péter jelentette be

Három repülőút után megszűnt a Magyarországról Üzbegisztán fővárosába irányuló repülőjárat, amelyet a külügyminiszter jelentett be augusztusban.

2023. szeptember 11., 07:50

Szerző:

Mindössze három járatig élt a Budapestet Taskenttel összekötő közvetlen repülőjárat, holott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt ígérte, szeptembertől heti kétszer, januártól pedig heti háromszor vehető igénybe ez a szolgáltatás – írja az mfor.

A Spabook úgy tudja, a Flightradar adatbázisában még szerepel a vasárnapi, szeptember 10-i járat 12:30-as indulással, de a Budapest Airport hivatalos oldalán már nem lehet megtalálni, és a repülőtér telefonos ügyfélszolgálata a portálnak megerősítette, hogy nem csak a mai járatot törölték, hanem a Qanot Sharq Budapest Taskent útvonala szűnt meg, kikerült a menetrendből.

Az útvonalat az üzbég légitársaság tehát mindössze 3 alkalommal teljesítette, augusztus 20-án, 27-én, és szeptember 3-án. Az Airbus A321-es típusú repülőgépek egyébként nagyjából pontosan közlekedtek, minden alkalommal 15 perc körüli késéssel szálltak fel és 5 óra 15 perc repülés után landoltak Taskentben.

A Spabook megjegyzi, a WizzAir decembertől fogja üzemeltetni üzbegisztáni közvetlen járatát, igaz, azok nem Taskentben, hanem Szamarkandban landolnak majd.

(Fotó: JOHN THYS / AFP)

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.