Több mint százötvenen megsérültek egy vonatbalesetben

Több mint 150 ember megsérült egy vonatbalesetben, a Barcelonától északra található Montcada i Reixac nevű település vasútállomásán szerdán.

2022. december 7., 12:18

Szerző:

A vonatbaleset miatt három embert kellett kórházba szállítani. A spanyol vasúti közlekedési vállalat (RENFE) tájékoztatása szerint egy Barcelona felé tartó elővárosi járat egyelőre ismeretlen okok miatt ment neki a pályaudvaron várakozó másik szerelvénynek.

A katalán mentőszolgálat (SEM) a Twitteren úgy fogalmazott: kevésbé súlyos sérülésekkel öt embert láttak el a helyszínen, közülük hármat kórházba szállítottak. A többiek sérülése enyhe. A spanyol közszolgálati televízió (TVE) helyszíni beszámolója szerint az emberek többsége zúzódásokkal, horzsolásokkal megúszta a balesetet. A történtek miatt két vasúti vonalon szünetel forgalom mindkét irányban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pierre-Philippe Marcou / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.