Több gyereket megölt egy baltával felfegyverkezett férfi egy brazíliai óvodában

Négy gyereket megölt szerdán egy baltával felfegyverkezett férfi a Brazília déli részén található Blumenau város egyik óvodájában, négy továbbit pedig megsebesített – közölte Santa Catarina szövetségi állam helyi kormánya, a helyi rendőrség és egy kórház.

2023. április 5., 19:35

Szerző:

A rendőrség közölte, hogy az elkövetőt, egy huszonöt éves férfit, elfogták. Marcio Alberto Filippi, a helyi biztonsági erők főnöke újságíróknak beszámolt arról, hogy a férfi több falon átmászva jutott be a magánóvodába.

A blumenaui Santo António kórház közölte, hogy a négy sebesült gyermeket az intézményben ápolják. Állapotuk egyelőre nem ismert.

Luis Inácio Lula da Silva államfő a Twitteren „borzalmasnak” nevezte a támadást, hozzátéve, hogy ez egy „elfogadhatatlan, képtelen, gyáva gyűlöletcselekmény volt ártatlan, védtelen gyerekek ellen”.

Az EFE spanyol hírügynökség a helyi sajtóra hivatkozva azt jelentette, hogy a férfi tette után megadta magát a hatóságoknak.

Tíz nappal korábban egy Sao Pauló-i iskolában egy tizenhárom éves diák egy tanárnőt ölt meg késsel, és négy másik embert megsebesített, novemberben pedig egy tizenhat éves kamasz lőtt agyon négy embert két egymás követő támadásban Araccio város két szomszédos iskolájában.

(Kiemelt kép: a dél-brazíliai Santa Catarina állambeli Blumenauban 2023. április 5-én nők sétálnak el a magánóvoda előtt, ahol egy támadó megölt négy gyereket. Fotó: Anderson Coelho / AFP)