Tíz oltást kapott egyetlen nap alatt egy férfi, nézzék, mi történt

Arról nincs hír, hogy baja lenne.

2021. december 11., 08:31

Szerző:

Tíz oltást kapott egyetlen nap alatt egy új-zélandi férfi, akit állítólag lefizettek, hogy mások helyett oltassa be magát; az egészségügyi hatóságok vizsgálatot indítottak - számolt be a Stuff című új-zélandi hírportál szombaton.

Az új-zélandi egészségügyi minisztérium oltási illetékese, Astrid Koornneef jelezte: komolyan veszik az esetet, és nagyon aggódnak. Felhívta rá a figyelmet, hogy azok, akik nem oltatják be magukat, nemcsak saját magukat, hanem barátaikat, családjukat, közösségüket, és az őket valaha kezelő egészségügyi szakembereket is veszélyeztetik.

A dpa német hírügynökség azt írta: Új-Zélandon nincs szükség fényképes azonosítóra a vakcina felvételéhez. Az egészségügyi minisztérium egyik szóvivője korábban elmondta: úgy vélik, hogy az azonosítási folyamat szigorítása csökkentené az oltási kedvet. Hozzátette: azok többsége, akik nem rendelkeznek fényképes személyazonosító okmánnyal, a fokozottan sérülékeny csoportokból - hajléktalanok, idősek, fiatalok, fogyatékossággal élők - kerül ki. Megjegyezte: nem szeretnék, ha ők ezért kimaradnának az oltásból.

Új-Zélandon sok létesítménybe csak a hazai oltási igazolvány birtokában engedik be az embereket. Az ötmilliós ország lakosságának körülbelül 89 százaléka teljesen be van oltva.

Új-Zélandon eddig 12 783 fertőzöttje és 46 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem legfrissebb adatai szerint.

(Kiemelt kép:  Auckland, 2021. november 22. Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Wellingtonban 2021. november 22-én. Ardern bejelentette, hogy december elején újranyithatnak az éttermek, bárok és edzőtermek a nagyobb városokban, de a vendégeknek be kell mutatniuk a koronavírus elleni oltásról szóló igazolásukat. MTI/AP/NZME/Mark Mitchell)

 

 

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danyilov és Volodimir Zelenszkij is arról beszéltek a közösségi médiában, hogy Ukrajna nyugati partnerei a nyugati tankok után F16-os vadászrepülőgépek Ukrajnába szállításáról hozhatnak döntést. 

További szankciókat jelentett be Japán Oroszországgal szemben pénteken, válaszul Moszkva legutóbbi ukrajnai támadásaira. A szankciók stratégiai szempontból kulcsfontosságú áruk exportját tiltották be, illetve befagyasztották több tucat ember vagyonát.