Letelt az idő, elfogyhatott a levegő mostanra az eltűnt tengeralattjárón

Letelt a 96 óra, nagy valószínűség szerint elfogyhatott az oxigén a búvárhajón.

2023. június 22., 15:47

Szerző:

Ma, azaz csütörtökön ér véget a Titán búvárhajó tragédiája, a kérdés csak az, hogy happy end lesz-e, avagy sem. Ha addig nem találják meg őket, örökre elveszett az ötfős turistacsapat – írta a Blikk korábban.

Nos, ez az idő letelt. 
Ezek után leginkább már csak a csodában lehet bízni. Ha az utasok meg tudták őrizni a nyugalmukat, akkor valószínűleg a lélegzetüket is kontrollálni kezdték, miután rájöttek, hogy fogságba estek – ha egyáltalán életben voltak, miután eltűntek a radarokról, mert egyelőre ezt sem tudni

 – írja a 24.hu.

Az amerikai parti őrség úgy véli, amerikai keleti parti idő szerint csütörtökön 7 óra 18 perckor – magyar idő szerint ma 13 óra 18 perckor – fogyhat el az oxigén a Titán búvárhajón – írja a BBC. Az levegőellátás alakulása sok tényezőtől függ, de főként attól, sikerült-e a fedélzeten lévőknek megőrizniük a nyugalmukat. Ha kontrollálják a lélegzetüket, tovább is kitarthat az oxigén. Szakértők szerint erre van esély, ugyanis a merülés előtt állítólag erre is felkészítették a turistákat.

A mentőcsapatok szerint optimistának kell maradni. Pénteken újabb tíz hajó és tengeralattjáró csatlakozik a kereséshez, ezzel megduplázva a műveletben részt vevő járművek számát. A kutatás vezetője ugyanakkor újságírói kérdéseire válaszolva beismerte, hogy nem tudják hol vannak. 

(Kiemelt kép: az OceanGate Titan tengeralattjárója. Fotó: Handout / OceanGate Expeditions / AFP)