„Ti lesztek a következők!" – állítja a budapesti ukrán nagykövet

Putyin nem fog megállni – mondta a nagykövet.

2022. március 4., 17:49

Szerző:

„„Hány embernek kell még meghalnia, hogy többet tegyen a Nyugat? Nektek a rezsicsökkentésetek fontosabb? A sírban lesz majd stratégiai nyugalmatok” – mondta Ljubov Nepop egy zártkörű konferencián pénteken.

A Political Capital által szervezett fórumon a nagykövet arra szólította fel Magyarországot, hogy több segítség kell Ukrajnának. Szerinte azért is kulcsfontosságú a nyugati és a magyar kormány még nagyobb támogatása, mert ha Putyin legyőzi Ukrajnát, akkor utána megy tovább, hiszen vissza akarja állítani a szovjet érdekszférát.

Ljubov Nepop megköszönte a magyar kormánynak és a magyar embereknek, hogy rengeteget segítenek a menekülteknek. A nagykövet kifejtette, még ha fegyvert nem is ad Magyarország, egyéb felszerelésekre nagyon nagy szükség lenne a túléléshez: generátorokra, hálózsákokra. „Bár jobb a magyaroknak, ha az ukránok harcolnak most azokkal a fegyverekkel, mintha majd nekik kell ezekkel védeni a határaikat.” Azt is megjegyezte, nagyon fájlalják, hogy  a nyugati hatalmak nem jártak közben, hogy az izraeli Vaskupola rakétaelhárító fegyverrendszert megkaphassák.

Egyúttal arra szólította fel a magyarokat, hogy bojkottálják az orosz termékeket és vállalkozásokat.

(Kiemelt kép: Ljubov Nepop hivatalos Facebook oldala)