Tel-Avivban megszólaltak a légvédelmi szirénák

A hadsereg figyelmezteti a lakosságot az esetlegesen érkező rakétákra.

2023. október 14., 21:18

Szerző:

 Tel-Avivban folyamatosak a szirénahangok, amivel az izraeli hadsereg figyelmeztet az esetlegesen érkező rakétákra – írja a Guardian a Reutersre hivatkozva.

 

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Gyászolók fedezékbe húzódnak a bejövő rakétákra figyelmeztető szirénák hallatán a palesztin Hamász fegyveresek múlt heti támadása során megölt Tom Godo temetésén a Kibbutz Kisuffimban, a Tel-Aviv melletti Naan Kibbutzban 2023. október 13-án. Több ezer ember, izraeli és palesztin egyaránt meghalt 2023. október 7. óta, miután a palesztin Hamász fegyveresei meglepetésszerű támadással behatoltak Izraelbe, ami arra késztette Izraelt, hogy október 8-án hadat üzenjen a Hamásznak a Gázai övezetben. Fotó: GIL COHEN-MAGEN / AFP)

 

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.