Tájfun fenyegeti a tokiói olimpiát

Kedden csap le a forgószél Japánra.

2021. július 24., 14:13

Szerző:

Tájfun közelít a Csendes-óceánon Japán legnagyobb szigete, Honsú felé, és várhatóan jövő kedden éri el az olimpiai játékoknak otthont adó Tokiót is magában foglaló Kantó régiót. Ezt a helyi hatóságok közölték szombaton.

Takaja Masza, a japán olimpiai szervezőbizottság szóvivője elmondta: a közelítő tájfun miatt meghozták a szükséges óvintézkedéseket, a hétfőre tervezett evezést például későbbi időpontra halasztották. Nem szokatlan, hogy az időjárási körülmények miatt változtatni kell az olimpiai játékok menetrendjén. A japán bizottság szóvivője kiemelte: a tájfunnak megvan az az előnye más természeti csapásokkal szemben, hogy lefolyását a szakértők előre meg tudják becsülni.

(Kiemelt képünk: Tájfun Japánban. Fotó: MTI)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.