Szlovákiai buszbaleset – Hamarosan elindulnak a könnyű sérültek Magyarországra

A buszon budapesti és miskolci utasok voltak, a könnyő sérültekért megérkezett a mentesítő járat. 

2023. május 15., 19:42

Szerző:

Hamarosan elindulhatnak Magyarországra a délelőtti szlovákiai buszbaleset könnyű sérültjei, miután megérkezett értük a mentesítő járat  – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő délutáni műsorában.  Az M1 tudósítója elmondta, hogy a könnyű sérültek közül is többen szorulnak kórházi kezelésre, közülük tizenkilencet elszállítottak Malackából (Malacky) négy pozsonyi kórházba. A súlyos sérülteket Pozsonyban látták el, több életmentő műtétet is el kellett végezni. Ők súlyos arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek. A buszon budapesti és miskolci utasok voltak. 

Mindkét sofőrnek negatív volt az alkoltesztje. A tudosító elmondta hogy az utópálya áll a baleset helyszínét továbbra sem lehet megközelíteni és a roncs elszállítása folyamatban. A helyi tűzoltó laktanáyban helyezték el azokat az utasokat, akik nem szorulnak orvosi ellátásra. A könnyű sérültekért megérkezett a mentesítőjárat, ők hamarosan elindulnak vissza Magyarországra. 

A műsorban elhangzott, hogy az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek, hogy az ütközés pillanatában mi történt. A magyar busz egy kamionnal ütközött össze a szlovák D2-es autópályán, a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg. A szlovák rendőrség még mindig nem tudja, hogy pontosan hogyan történt az ütközés. A tudósító beszámolója szerint az autópályán már zökkenőmentes a forgalom.

(Kiemelt képünkön a buszbaleset helyszíne. Fotó/Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebbok oldala.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.