Vonatbaleset történt Szlovákiában, több mint hetvenen megsérültek

Mozdony ütközött álló személyvonatnak pénteken este Szlovákiában a Ruttka-Várna vonalon, a Zsolnai kerületben, 75-en megsérültek – adták hírül szlovák médiaforrások.

2022. június 4., 06:09

Szerző:

A baleset tényét több hivatalos forrás is megerősítette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek, köztük a szlovák közlekedési minisztérium és az állami vasúttársaság is.

A TASR a szlovák egészségügyi minisztérium és a rendőrség hivatalos közlésére hivatkozva azt írta: az előzetes közlésekkel ellentétben a balesetnek nincs halálos áldozata.

A balesetnek hivatalos közlés szerint egy súlyos és 74 könnyebb sérültje van. Többségüket a helyszínen látták el, 34 sérültet szállítottak a közeli kórházakba, Túrócszentmártonba, Zsolnára, Rózsahegyre, Alsó Kubínba és Vágbesztercére.

A rendőrség a balesetre reagálva felhívást tett közzé a közösségi médiában, hogy az autósok kerüljék el a baleset helyszínét az észak-szlovákiai Sztrecsény térségében, megkönnyítve ezzel a tűzoltók és mentők hozzáférését. A rendőrség közlése szerint az érintett vasúti szakaszon nem sokkal este tizenegy óra előtt újraindították a forgalmat.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)